Dark Revolution

Angelclaw GNU/Linux

Angelclaw je GNU/Linux distribucija zasnovana na Slackware distribuciji. Nemamo nameru da izmišljamo toplu vodu :), tako da će prve Angelclaw verzije biti više tribute to Slackware nego nezavisne distribucije i pratiće aktuelnu Slackware verziju – Angelclaw zasnovan na verziji 14.2 bi bio obeležen kao GS14.2 (skraćeno od GNOME Slackware 14.1).

Angelclaw bi vremenom trebao da preraste u pravu nezavisnu distribuciju, koja će posedovati sve dobre osobine Slackware-a, uz lakšu instalaciju i u potpunosti integrisano i funkcionalno GNOME okruženje. Osim sada već standardnih tehničkih i vizuelnih poboljšanja (kao što je Compiz Fusion), ključna karakteristika naše distribucije će biti package manager clawget.

Angelclaw GNU/Linux se trenutno nalazi u fazi razvoja koju nazivamo raw 3. Ustanovili smo osnovne tehničko-vizuelne karakteristike i napravili “probni sistem” koji koristimo kao razvojnu platformu. Završili smo i prvo interno testiranje i možemo da vas obavestimo da je prvi “claw box” na svetu radio dobro i stabilno. Nakon toga smo izvršili opsežna testiranja u svakodnevnom radu. Angelclaw je, naravno, daleko od gotovog proizvoda jer, pre svega, nemamo dovoljno resurasa za redovne ispravke i hostovanje istih za krajnje korisnike. Angelclaw projekat stavljamo u stand by režim kako bi se naša darkstar divizija posvetila projektima koji su trenutno pod oznakom hitno a to su: dovršavanje i zaokruživanje licence Slobodne muzike; i implementacija objedinjene sezonske kontrole ulaza. Dakle, test server claw.darkrevolution.org više nije u funkciji a naš dragi headquarters server :) hq.darkrevolution.org je dobio drugi OS i, osim za pronalaženje vanzemaljske inteligencije :), služi isključivo za internu upotrebu.

Dok ne objavimo nešto zaista upotrebljivo za svakodnevno korišćenje, ili bar prvu live verziju Angelclaw-a, po našem skromnom mišljenju :), u moru opcija sledeće tri su trenutno najlogičnije:

  1. Slackware 14.2
  2. Windows NT 10.0
  3. NEMOJTE da kupite Apple! :)

Forumregistrovanih korisnika: 5.318Registracija je trenutno dozvoljena samo uz pozivnicu i odobrenje administratora.