Ovo je kraj…

Deset godina smo postojali, radili, tražili put, pokušavali, uspinjali se, padali i nadali. Za tih deset godina između ostalog smo organizovali 36 događaja i objavili 13 muzičkih izdanja. Stvaranje svega toga nam je predstavljalo veliko zadovoljstvo a velika čast je bila podeliti sa vama sve nezaboravne trenutke. Želimo da vam se zahvalimo na podršci koju ste nam pružali i da vam se izvinemo zbog svih propusta i pogrešnih odluka.

Želimo da se zahvalimo i svima vama koji ste zajedno sa nama učestvovali u tom nezaboravnom poduhvatu a danas niste više deo „Mračne revolucije“. Svi ste vi, svako na svoj način, ostavili neizbrisiv trag u našem radu i svojim ličnim pečatom oblikovali naš zajednički projekat kroz celu jednu deceniju.

Mi koji smo ostali, na današnjem sastanku smo mogli da zaključimo samo jedno. Ovo je kraj… POČETKA. Zaokružujemo prvu deceniju postojanja, izvućićemo iz nje sve naučene lekcije i ostaviti je iza sebe kao jednu uzbudljivu i poučnu epohu koje ćemo se uvek rado sećati. Proslavićemo deseti rođendan i, unatoč svemu :), krenuti u nove radne pobede. Na pomenutom sastanku doneli smo i sledeće zaključke:

  • Kako se principi tržišta i tržišne ekonomije, naročito u trenutnoj situaciji, kose sa principima koje moramo da ispoštujemo da bi smo napravili bilo šta kvalitetno a da pritom ima smisla i bude dostupno, jedino rešenje je da od sada u potpunosti funkcionišemo kao neprofitno udruženje bez ikakvog obaziranja na „zahteve tržišta“.
  • U svetlu trenutne situacije na „sceni“, osim postojećih nameću se i sledeći prioriteti:
    – Temeljna reorganizacija udruženja, uspostavljanje jasnih ciljeva i kanalisanje naše i vaše energije na način koji će zaista promeniti stvari na bolje
    – Oživljavanje i udruživanje muzičke i kulturne scene Beograda.
    – Ozbiljnije povezivanje sa drugim gradovima u zemlji i regionu, na području koje ćemo, radi lakše komunikacije, nazvati Jugoslovenski kulturni prostor

Detaljnije i konkretnije o svemu tome u narednim nedeljama i mesecima. Dame i gospodo, dragi prijatelji, konačno i bez daljeg odlaganja, počinje TREĆI TALAS!

Dobro, a sad svi na svoje radne zadatke! :) Šalji dalje…

Vaši lični podaci se čuvaju u našim bazama podataka samo ukoliko ostavite komentar, uredite ili objavite članak; kao i u slučaju da se registrujete kao DR OnLine korisnik, odnosno kada se prijavite.
razumem